Pečené houbové kuře s bramborem

80
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kuře
menší brambory pro 4 osoby
cca 300 g čerstvých hub- pokrájené, spařené, scezené
1 cibule
4-5 stroužků česneku
mletý kmín
pepř mletý
sůl
1 plnější lžíce másla
bylinky dle chuti: tymián, rozmarýn, majoránka…

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuře naporcujeme na menší díly, osolíme, opepříme, pokmínujeme a položíme do pekáče na oloupané menší brambory (nové brambory stačí vydrbat kartáčkem), které jsme posypali drobně pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem a očištěnými pokrájenými houbami, které jsme si předem spařili v horké vodě a scedili.

  2. Bylinky použijeme dle vlastní chuti a brambory s houbami můžeme též dochutit pepřem a kmínem, solíme jen mírně, protože nám do nich bude pouštět šťávu nasolené kuře, které před vložením pekáčku do trouby ještě pokapeme rozpuštěným máslem nebo poklademe máslovými plátky.

  3. Pekáček zaklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 40-45 minut. Pak pekáček odklopíme a krátce dopékáme doměkka a dozlatova. Je-li třeba, podlijeme brambory troškou vody nebo vývaru.