Pecene foul (bob obecny)

110
- reklama -

Suroviny

sušený bob zahradní (viz. odkaz)
římský kmín
citrónová sůl (nebo citrónová stává)
sůl
hladkolista petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Sušené boby namočíme přes noc do vody (můžeme přidat trochu sody, není to však nutné). Druhý den vodu slijeme, dáme čistou, přivedeme k varu, poté vložíme do trouby a při 130°C cca 2,5-3,5 hodiny pečeme do měkka (slupka nezměkne, pouze vnitřek bobu).


    Zobrazit celý recept

  2. Boby můžeme i běžně vařit jako jiné luštěniny, ale z trouby jsou chutnější. Při pečení či vaření změní barvu, zhnědnou. Po upečení slijeme zbývající tekutinu.

  3. Při servírovaní fazole nesolíme, posypeme citronovou solí nebo pokapeme citronovou šťávou a posypeme římským kmínem a petrželkou. Konzumuje se pouze vnitřek bobu, který vymačkáme, slupku vyhodíme. Podáváme vlažné.

Poznámka od kuchařky

http://eshop.provita.cz/bob-obecny-konsky-500g-pro…

Tato pochutina je v arabskem svete velmi oblibena. Na trzistich se tradicne prodava u pojizdnych kramku, spolu s turmusem (viz. foto)..http://www.flickr.com/photos/nillyo/301334087/