![Pecene foul (bob obecny)_5ff9744c2ed7d.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/pecene-foul-bob-obecny_5ff9744c1d1e0.jpeg)
Suroviny
- sušený bob zahradní (viz. odkaz)
- římský kmín
- citrónová sůl (nebo citrónová stává)
- sůl
- hladkolista petrželka
Postup přípravy receptu
-
Sušené boby namočíme přes noc do vody (můžeme přidat trochu sody, není to však nutné). Druhý den vodu slijeme, dáme čistou, přivedeme k varu, poté vložíme do trouby a při 130°C cca 2,5-3,5 hodiny pečeme do měkka (slupka nezměkne, pouze vnitřek bobu).
-
Boby můžeme i běžně vařit jako jiné luštěniny, ale z trouby jsou chutnější. Při pečení či vaření změní barvu, zhnědnou. Po upečení slijeme zbývající tekutinu.
-
Při servírovaní fazole nesolíme, posypeme citronovou solí nebo pokapeme citronovou šťávou a posypeme římským kmínem a petrželkou. Konzumuje se pouze vnitřek bobu, který vymačkáme, slupku vyhodíme. Podáváme vlažné.
Poznámka od kuchařky
http://eshop.provita.cz/bob-obecny-konsky-500g-pro…
Tato pochutina je v arabskem svete velmi oblibena. Na trzistich se tradicne prodava u pojizdnych kramku, spolu s turmusem (viz. foto)..http://www.flickr.com/photos/nillyo/301334087/