
- reklama -
Suroviny
- 10 dkg mrkve
- 3 jablka
- 2 lžíce oleje
- 20 dkg sterilizovaných červených fazolí
- 3 cibule
- 2 stroužky česneku
- bobkový list
- 1/2 l zeleninového vývaru
- 7 dkg rajčatového protlaku
- 1 lžičku ostré hořčice
- 2 lžíce octa
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci oleje opékáme asi 5 minut fazole, pak je opláchneme studenou vodou a dáme okapat.
-
Rozpálíme troubu na 180°C, cibuli a česnek drobně nakrájíme spolu s bobkovým listem a zlehka osmažíme.
-
Přidáme fazole a vývar přivedeme k varu.
-
Umícháme rajčatový protlak s octem a hořčicí a a přimícháme do fazolové směsi.
-
Mrkev a jablko oloupeme, mrkev nakrájíme na kolečka, jablko rozčtvrtíme odstraníme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky a dáte podusit.
-
Zlehka podušenou zeleninu přidáme k fazolím, opepříme, osolíme, přeložíme do ohnivzdorné mísy a přikryté alobalem pečeme 30 minut.
Kuchař: toprecepty.cz