Pečené brambory v salátu s vejci a zeleninou

52
- reklama -

Suroviny

500-600 g menších brambor
2 lžíce oleje
špetka uzené papriky
špetka sušeného česneku
sůl
snítka tymiánu
—-
2 vejce natvrdo
uvařená nakrájená mrkev s hráškem
2-3 nakládané okurky
červená cibule
2 lžíce majonézy
2 lžíce zakysané smetany
1-2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
2-3 lžičky hořčice
trošku láku z okurek
špetka cukru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně umyjeme, osušíme a překrojíme na polovinu. Smícháme olej se solí, česnekem a paprikou. Vložíme s tymiánem do pekáčku a pečeme při 200 st. cca 50 minut doměkka. Po upečení necháme vychladnout a oloupeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vejce, brambory okurky a cibuli na krájíme na kousky. Osolíme a opepříme. Smícháme majonézu se smetanou, hořčicí, cukrem, koprem a asi 2 lžícemi láku z okurek. Přidáme k zelenině a vše zlehka promícháme. Salát případně dochutíme a dáme uležet.

Poznámka od kuchařky

Salát z pečených brambor se slupkou má zase jinou a dobrou chuť. Poměr majonézy a smetany si každý upraví podle sebe.