- reklama -
Suroviny
- 500-600 g menších brambor
- 2 lžíce oleje
- špetka uzené papriky
- špetka sušeného česneku
- sůl
- snítka tymiánu
- —-
- 2 vejce natvrdo
- uvařená nakrájená mrkev s hráškem
- 2-3 nakládané okurky
- červená cibule
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1-2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- 2-3 lžičky hořčice
- trošku láku z okurek
- špetka cukru
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory důkladně umyjeme, osušíme a překrojíme na polovinu. Smícháme olej se solí, česnekem a paprikou. Vložíme s tymiánem do pekáčku a pečeme při 200 st. cca 50 minut doměkka. Po upečení necháme vychladnout a oloupeme.
-
Vejce, brambory okurky a cibuli na krájíme na kousky. Osolíme a opepříme. Smícháme majonézu se smetanou, hořčicí, cukrem, koprem a asi 2 lžícemi láku z okurek. Přidáme k zelenině a vše zlehka promícháme. Salát případně dochutíme a dáme uležet.
Poznámka od kuchařky
Salát z pečených brambor se slupkou má zase jinou a dobrou chuť. Poměr majonézy a smetany si každý upraví podle sebe.
Kuchařka: mika59