
- reklama -
Suroviny
- 3 větší brambory
- 2 hrsti strouhanky
- 2 lžíce provensálských bylinek
- sůl
- vejce
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, a nakrájíme na kolečka asi 1 cm široká.
-
Takto nakrájená kolečka dáme do vařící osolené vody a vaříme 7 minut. Poté brambory vyndáme, scedíme, necháme vychladnout.
-
Vychladlé brambory obalujeme v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance, smíchané s provensálskými bylinkami.
-
Na plech dáme pečící papír, poklademe na něj obalené brambory a pečeme v troubě do zlatavé barvy. Kdo chce, může brambory osmažit na oleji.
Poznámka od kuchařky
Je to trochu pracnější příprava brambor, ale výsledek stojí za to .-)
Kuchařka: hanahcotton