Pečené brambory se sýrovo-cibulovou náplní

51
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 velké brambory
1 balíček mozzarelly
100 g eidamu
2 lžíce pomazánkového másla (nebo tavený sýr)
1 lžíce sušené smažené cibule
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce ne příliš do měkka. Dáme vychladit a připravíme si náplň: eidam a mozzarellu nastrouháme, spojíme pomazánkovým máslem, osolíme, opepříme, přidáme smaženou cibulku a dobře promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Prochladlé brambory přepůlíme, střed trochu vydlabeme lžičkou a do vzniklé „mističky“ navršíme náplň.

  3. Posypeme kmínem (kdo nemá rád, nemusí) a dáme pod gril asi na 8 minut zapéct. Podáváme horké, se zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Určitě by šla přidat i niva nebo třeba uzený sýr…vlastně jakýkoliv. Já jsem použila ty, které jsem našla v lednici :-))