Pečené brambory se smetanovou hořčicí a sýrem

54
- reklama -

Suroviny

4 větší brambory
80 -100 ml smetany ke šlehání
lžička steakové hořčice
cca 100 g strouhaného sýru – měla jsem Eidam
sůl
pepř
olej na potření plechu

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme zhruba na cca 5-6 mm plátky. Plech s pečícím papírem potřeme lehce olejem a brambory uložíme těsně vedle sebe. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 st. a pečeme asi 15 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím smícháme smetanu, hořčici, sůl, pepř a sýr. Sýru tolik, aby smetanu zahustil. Po 15 minutách brambory otočíme, a na každé kolečko dáme lžičkou směs. Vrátíme do trouby a dopékáme dalších asi 15 minut, až brambory zezlátnou.

  3. Podáváme jako přílohové, nebo s nějakým dobrým pikantním dipem.

Poznámka od kuchařky

Možná se to bude zdát pracné, ale jde to rychle. Smetanu ochutnejte a dochuťte třeba ještě bylinkami, paprikou nebo chilli. Ale i takhle jsou dobré.