- reklama -
Suroviny
- 4 větší brambory
- 80 -100 ml smetany ke šlehání
- lžička steakové hořčice
- cca 100 g strouhaného sýru – měla jsem Eidam
- sůl
- pepř
- olej na potření plechu
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme zhruba na cca 5-6 mm plátky. Plech s pečícím papírem potřeme lehce olejem a brambory uložíme těsně vedle sebe. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 st. a pečeme asi 15 minut.
-
Mezitím smícháme smetanu, hořčici, sůl, pepř a sýr. Sýru tolik, aby smetanu zahustil. Po 15 minutách brambory otočíme, a na každé kolečko dáme lžičkou směs. Vrátíme do trouby a dopékáme dalších asi 15 minut, až brambory zezlátnou.
-
Podáváme jako přílohové, nebo s nějakým dobrým pikantním dipem.
Poznámka od kuchařky
Možná se to bude zdát pracné, ale jde to rychle. Smetanu ochutnejte a dochuťte třeba ještě bylinkami, paprikou nebo chilli. Ale i takhle jsou dobré.
Kuchařka: mika59