
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 9 ks brambor
- 100 g anglické slaniny
- 1 ks střední cibule
- 1 PL grilovacího koření
- 3 PL slunečnicového oleje
- 1,5 dl vody
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme kartáčkem a necháme je oschnout.
-
Pak do 4/5 nakrojíme každou bramboru, mezery 3-4 mm, do řezu vložíme kousek slaniny. Takto uděláme všechny brambory, které pak vyskládáme na pekáček s olejem a vodou.
-
Posypeme grilovacím kořením, pokrájenou cibulí na kolečka, přiklopíme a dáme péci na 1–1,5 hodiny při 180°C.
Poznámka od kuchařky
Někde jsem tento recept viděl, ale neopsal, tak snad jsem se trefil správně se vším. Jarda. ☺
Právě dnes je dělám.
Kuchař: Jaroslav Hulka