
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 8 brambor s pěknou slupkou
- 50 g gorgonzoly nebo brie
- 50 g uzeného sýra pařeného
- 50 g camembertu
- 50 g comte
- 2 paličky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1-2 lžičky sezamových semínek
- 1/2 lžičky drcených chilli papriček
- 1/2 lžičky černého pepře
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V olivovém oleji smícháme tymián, oregano, sezamová semínka, drcené chilli papričky a pepř.
-
Brambory umyjeme, podélně rozkrojíme, vložíme do vymaštěného pekáčku a řeznou stranu potřeme olejem s kořením.
-
Paličkám česneku odkrojíme vrchní část a potřeme olejem s kořením.
-
Brambory i česnek vložíme do maximálně vyhřáté trouby a pečeme 25 minut.
-
Mezitím nakrájíme sýry na plátky.
-
Pekáček s bramborami vyjmeme a řeznou plochu osolíme a poté poklademe nejprve plátky comte, dále uzeného pařeného sýra, camembertu a nakonec zralé gorgonzoly.
-
Dopékáme ještě deset minut, až se sýr sýry roztaví, a podáváme na špenátu, upraveného podle osobních zvyklostí.
-
Pečený česnek přiložíme jako chuťovku.
Kuchařka: Eliza