- reklama -
Suroviny
- velké pěkné brambory
- lilek
- cuketa
- rajčata
- česnek
- provensálské koření
- olej
- sůl
- pepř
- strouhaný sýr
Postup přípravy receptu
-
Brambory napůl uvaříme i se slupkou, rozkrojíme a částečně vydlabeme.
-
Cuketu a lilek nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, osolíme, opepříme a ochutíme rozmačkaným česnekem a bylinkami.
-
Naplníme vydlabané brambory, poklademe plátky rajčat, posypeme sýrem a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C dočervena.
Poznámka od kuchařky
Vydlabané zbytky brambor použijeme na polévku, třeba česnečku. Nebo jimi nastavíme náplň, pak nám na celý plech brambor stačí po 1 kusu zeleniny.
Lilky se nemusí nechat vypotit, pokud máme čerstvé pevné plody.
Kuchařka: zizala