Pečené brambory s hovězí oháňkou

74
- reklama -

Suroviny

asi 2 kg hovězí oháňky
1 kg brambor
500 g cibule
snítky tymiánu nebo rozmarýnu
sůl
mletý pepř
100 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Špalíky oháňky uvaříme se solí a pepřem téměř doměkka – z vývaru pak doděláme polévku.


    Zobrazit celý recept

  2. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky a stejně připravíme i cibuli.
    Vše uložíme do hlubokého plechu, mezi zeleninu položíme i kusy oháňky a bylinky.

  3. Osolíme, opepříme, poklademe lístečky másla a v troubě předehřáté na 180°C upečeme doměkka (asi 45 minut). Během pečení maso 1-2x obrátíme a pokud je třeba, můžeme vše podlít naběračkou vývaru.

Poznámka od kuchařky

Jen velmi lehce upravený recept z www.apetitonline.cz