
- reklama -
Suroviny
- 250 g vepřové plece
- 6 větších syrových brambor
- 3 žampiony
- 125 g mozzarelly
- máslo
- česnek
- oregano
- kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory pečlivě očistíme, rozpůlíme, odřízneme špičku (aby nám soudky rovně stály) a lžící vydlabeme.
-
Maso nakrájíme na malé nudličky, dáme do misky, osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, oregano a promícháme.
-
Soudky lehce osolíme, okmínujeme a naplníme masem.
-
Žampiony nakrájíme na čtvrtiny a mozzarellu na plátky.
-
Do každého soudku vtiskneme do masové směsi čtvrtku žampionu, poklademe plátkem mozzarelly a lístečkem másla.
-
Pečeme na 220°C cca hodinu až budou kraje brambor dozlatova.
Kuchařka: Iness