
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 batáty
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce čerstvého tymiánu
- pepř
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Batáty dobre umyjeme a odrežeme končeky. Batáty narežeme na kolieska asi 1 cm hrubé tak, že ich nedorežeme, aby ostali celé (urobíme tzv. vejár).
-
Kokosový olej necháme rozpustiť, pridáme doň olivový olej, prelisovaný cesnak, lístočky tymiánu, šťavu, soľ a čierne korenie (pepř).
-
Malou lyžičkou do každého zárezu dáme trocha marinády. Zvyškom oleja, ktorý ostal, polejeme batáty.
-
Pečieme v rúre na 180°C asi 40 minút.
-
Podávame ako prílohu k mäsu alebo samostatne s jogurtovým dipom a zeleninou.
Kuchařka: tejaja