Pečenáče z hub

91
- reklama -

Suroviny

lesní houby
hladká mouka
vejce
strouhanka
sůl
olej na smažení
cibule
Nálev:
1 díl octa
2 díly vody
sůl
cukr
celý pepř
bobkový list
nové koření
několik kuliček jalovce
snítka rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné houby nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné a obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance.


    Zobrazit celý recept

  2. Obalené houby usmažíme dozlatova a necháme vychladnout.

  3. Zatím svaříme nálev. Množství vody, octa, soli a cukru dáme podle množství připravených hub a podle toho, jak chceme nálev pikantně kyselý nebo sladký.

  4. Do vhodných sklenic naskládáme hotové řízečky, prokládáme je půlkolečky cibule a sem tam snítkou rozmarýnu.

  5. Zalijeme vlažným nálevem, uzavřeme a dáme odležet.

Poznámka od kuchařky

Takový podobný recept jsem kdysi četla v nějakém časopise, ale, bohužel, jsem si ho neschovala. Dneska jsem improvizovala podle toho nápadu :o)

Až ochutnáme, napíšu výsledek!