- reklama -
Suroviny
- lesní houby
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- sůl
- olej na smažení
- cibule
- Nálev:
- 1 díl octa
- 2 díly vody
- sůl
- cukr
- celý pepř
- bobkový list
- nové koření
- několik kuliček jalovce
- snítka rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Očištěné houby nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné a obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance.
-
Obalené houby usmažíme dozlatova a necháme vychladnout.
-
Zatím svaříme nálev. Množství vody, octa, soli a cukru dáme podle množství připravených hub a podle toho, jak chceme nálev pikantně kyselý nebo sladký.
-
Do vhodných sklenic naskládáme hotové řízečky, prokládáme je půlkolečky cibule a sem tam snítkou rozmarýnu.
-
Zalijeme vlažným nálevem, uzavřeme a dáme odležet.
Poznámka od kuchařky
Takový podobný recept jsem kdysi četla v nějakém časopise, ale, bohužel, jsem si ho neschovala. Dneska jsem improvizovala podle toho nápadu :o)
Až ochutnáme, napíšu výsledek!
Kuchařka: Angel 666