Pečená zimní zelenina dle Katky Neumannové

78
- reklama -

Suroviny

polníček
červená řepa
batáty
kořenová petržel
sůl
pepř
olivový olej
provensálské koření
kozí sýr kdo nemá rád salátový sýr
Na zálivku:
lžička moučkového cukru
polévkové lžíce octu balsamico
lžička plnotučné hořčice
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na osminky. Poklademe jí na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posolíme a okořeníme. Pečeme při 200 stupních do změknutí přibližně 25 až 30 min.

  2. Zálivka na salát: V malé uzavíratelné sklenici smícháme olivový olej, sůl, moučkový cukr, hořčici a 2 polévkové lžíce kvalitního octa balsamico. Vše důkladně protřepeme, dokud nevznikne krémová emulze.

  3. Dáme vychladit do lednice. Na talíř dáme polníček na něj poklademe zeleninu a lehce přelijeme zálivkou nakonec rozdrobíme sýr.

Poznámka od kuchařky

Není to můj recept, ale ve VIP Prostřeno mne zaujal a tak jsem vyzkoušela… Je to opravdu zajímavé zelenivé jídlo!