- reklama -
Suroviny
- 3 menší červené řepy
- 1/2 květáku
- 1 cuketa
- 4 menší cibule
- 1 hlavička česneku
- 1 červená paprika
- sůl
- barevný pepř mletý
- sušený česnek
- olivový olej
- ocet balsamiko
- 2 hrsti parmazánu
- medvědí česnek
Postup přípravy receptu
-
Řepu oloupejte a nakrájejte na plátky, dejte na dno pekáčku. Na ni postupně dávejte květák, rozebraný na menší růžičky, cibuli na čtvrtky, neloupanou cuketu na plátky, česnek na stroužky, pokrájenou očištěnou papriku.
-
Posolte, opepřete, lehce posypte práškovým sušeným česnekem, pocákejte balsamikem a olivovým olejem a dejte asi na dvacet minut přikryté péci, tak, aby byla zelenina změklá.
-
Potom odkryjte a dopečte, aby se vypekla voda, kterou zelenina pustila. Odhaduji tak na 180-200°C. Teplou zeleninu, kterou můžete mít jako lehkou večeři nebo jako přílohu k masu, posypte na talíři strouhaným parmezánem a pokrájeným medvědím česnekem.
Kuchařka: hosta