![Pečená vepřová žebra a ocásky se zelím, červenou řepou a křenem_5ff7328d2814e.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/pecena-veprova-zebra-a-ocasky-se-zelim-cervenou-repou-a-krenem_5ff7328d15d6f.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1000 g vepřových žeber
- 1000 g vepřových ocásků
- 4 cibule
- hořčice
- 6 stroužků česneku
- vývar z kostí na podlití (nebo voda)
- mleté nové koření
- mletý bobkový list
- celý kmín
- mletý černý pepř
- půl lžíce strouhaného křenu
Postup přípravy receptu
-
Žebra a vepřový ocásek naskládáme do pekáčku a vše potřeme hořčicí. Přidáme pokrájené cibule a utřený česnek. Posypeme sypkým kořením, mletým černým pepřem a celým kmínem.
-
Podlijeme vývarem nebo vodou. Přiklopíme druhým pekáčkem a v rozehřáté troubě pečeme na 180°C cca 40 minut.
-
Po odstranění horního pekáčku dopékáme ještě 20 minut a podléváme výpekem.
-
Mezitím připravíme zelí. Ke kysanému zelí přidáme nahrubo nastrouhanou syrovou oloupanou červenou řepu. Podusíme vše doměkka. Nakonec přidáme půl lžíce strouhaného křenu, zamícháme a podle chuti osolíme nebo opepříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Kuchařka: Ivace64