
Suroviny
4 porce
- 2 kg vepřových žebírek
- 1 pomeranč
- 4 polévkové lžíce medu
- 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
- 1 čajová lžička worcesterové omáčky
- provencálské bylinky
- grilovací koření
- koření pikantní žebírka
- 1 čajová lžička chilli koření
- pepř
- sůl
- rukola
- pečivo
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 220°C.
-
Do hrnce s vodou dáme hrst provencálských bylinek, vodu osolíme.
-
Žebírka předvaříme po dobu 10-12 min., podle tloušťky.
-
Během vaření si nachystáme marinádu z medu, plnotučné hořčice, worcesterové omáčky, šťávy z ½ pomeranče a chill.
-
iPředvařená žebra dáme do kutchanu nebo zapékací mísy.
-
Osolíme, opepříme, nakořeníme grilovacím kořením a kořením pikantní žebírka.
-
Podlijeme vývarem a namarinujeme ¾ marinády.
-
Na žebra naskládáme pro hezkou vůni nakrájená kolečka ze zbylé ½ pomeranče.
-
Kutchan nebo zapékací mísu přiklopíme, dáme péct na hodinu v troubě na 220°C.
-
Ke zbylé marinádě přilijeme naběračku vývaru a po ½ hodině pečení žebra přelijeme.
-
Podáváme s pepřovou rucolou a teplým pečivem s bylinkami.
-
*TIP*: Šťávu z výpeku servíruje v malých mističkách k jídlu pro namáčení nebo jí můžeme nechat lehce nesáknout pečivo jako přílohu. Dobrou chuť.