
- reklama -
Suroviny
- 600 g uzené krkovice
- 1 cibule
- řepkový olej (máslo)
- 1 lžička ostřejší hořčice
- uzený vývar
- 2 KL Passata de Cipolla (italská, ostřejší, ale výborná)
- + provensálské bylinky
Postup přípravy receptu
-
V tlakovém hrnci povaříme (tlakujeme) uzenou krkovici na cca (15-20 minut).
Krkovičku po této době vyjmeme, nakrájíme na plátky a vložíme na chvíli na pekáček s kapkou oleje a vývaru. Krátce v rozehřáté troubě opečeme. -
Mezitím na oleji (másle) zpěníme cibuli. Přidáme hořčici, provensálské bylinky a vmícháme několik lžiček Passata de Cipolla, zamícháme a vypneme.
-
Uzenou krkovičku podáváme se směsí z hořčice, bylinek a Passata de Cipolla a bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Místo De Cipolla můžete orestovat červenou cibuli, přidat bylinky, hořčici, vývar, solamyl…
Kuchařka: Ivace64