
- reklama -
Suroviny
- 750 g uzených kuřecích křidel
- 150 ml smetany ke šlehání
- 50 ml mléka
- 120 g Nivy
- lžička sladké chilli omáčky
- sůl
- bílý pepř
- na potření křidélek:
- 2 lžíce oleje
- špetka červené papriky
- sušený česnek
Postup přípravy receptu
-
Křidélka rozpůlíme v kloubu a odřízneme špičky. Natřeme ochuceným olejem a dáme do vyhřáté trouby na 10-15 minut, aby chytla pěknou barvu. Smetanu zahřejeme, rozdrobíme Nivu a necháme rozpustit. Chvíli povaříme až omáčka zhoustne (houstne i po odstavení.) Dochutíme solí, pepřem a chilli podle chuti. Upečená teplá křidélka namáčíme do omáčky.
Kuchařka: mika59









