
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 8 horních kuřecích stehýnek
- 100 g strouhanky
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- 1-2 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžička rozemnuté majoránky
- špetka sušeného tymiánu
- 70 g másla
- 2-3 stroužky česneku
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme rozpustit a asi deset vteřin v něm opékáme jemně nasekaný česnek.
-
Ze strouhanky, parmazánu, petrželky a koření připravíme sypkou obalovací směs.
-
V roztopeném česnekovém másle namáčíme stehýnka a následně je pečlivě obalíme v ochucené strouhance.
-
Klademe je do máslem vymazaného pekáčku.
-
Zbytek strouhanky rozmístíme kolem masa a vše pokapeme zbytkem másla.
-
Pečeme při 200°C do zlatova.
-
Křupavou strouhankovou směsí posypeme přílohu (brambory, vařená zelenina – např. brokolice…).
Poznámka od kuchařky
Pekla jsem v horkovzduchem při 180°C asi 45-50 minut.
Kuchařka: Eliza









