
Suroviny
- 1 větší slepice
- 1 vejce
- hladká mouka
- pepř
- zázvor
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kůži z očištěné syrové slepice na zádech nařízneme a opatrně ji stáhneme, aby se nenatrhla nebo neprořízla. Obzvláště stehna opatrně dokola vyprostíme, není to nic těžkého, jen je potřeba trochu opatrnosti. Hotové to je za pár minut.
-
Pak slepici vykostíme a maso umeleme (ořezané kosti použijeme na polévku). Přidáme vejce, trochu hladké mouky, osolíme a okořeníme podle chuti. Kůži sešijeme bílou nití a necháme jen otvor na naplnění. Kůži naplníme a zašijeme zbylý otvor. Slepici dáme do zapékací mísy, trochu podlijeme a v zakryté míse upečeme. Poléváme několikrát výpekem. Podáváme s bramborem a se zelím.
-
Je to výtečné, pouze místo zázvoru jsem dala jako „koření“ kousek prorostlého uzeného bůčku a semlela se slepičím masem. Také můžete okořenit oblíbenou směsí koření a pod.
Také kůže se zdá být příliš velká, ale ta mletá nádivka v kůži při pečení dost nabude.
Ke konci pečení můžeme přidat do pekáče nějakou zeleninu podle vlastního výběru, pokrájenou papriku, rajčátka, pórek, cuketu atd., pak ale vynecháme při podávání zelí a podáváme se zeleninovým salátem.