Pečená slepičí koule

68
- reklama -

Suroviny

1 větší slepice
1 vejce
hladká mouka
pepř
zázvor
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kůži z očištěné syrové slepice na zádech nařízneme a opatrně ji stáhneme, aby se nenatrhla nebo neprořízla. Obzvláště stehna opatrně dokola vyprostíme, není to nic těžkého, jen je potřeba trochu opatrnosti. Hotové to je za pár minut.

  2. Pak slepici vykostíme a maso umeleme (ořezané kosti použijeme na polévku). Přidáme vejce, trochu hladké mouky, osolíme a okořeníme podle chuti. Kůži sešijeme bílou nití a necháme jen otvor na naplnění. Kůži naplníme a zašijeme zbylý otvor. Slepici dáme do zapékací mísy, trochu podlijeme a v zakryté míse upečeme. Poléváme několikrát výpekem. Podáváme s bramborem a se zelím.

  3. Je to výtečné, pouze místo zázvoru jsem dala jako „koření“ kousek prorostlého uzeného bůčku a semlela se slepičím masem. Také můžete okořenit oblíbenou směsí koření a pod.
    Také kůže se zdá být příliš velká, ale ta mletá nádivka v kůži při pečení dost nabude.
    Ke konci pečení můžeme přidat do pekáče nějakou zeleninu podle vlastního výběru, pokrájenou papriku, rajčátka, pórek, cuketu atd., pak ale vynecháme při podávání zelí a podáváme se zeleninovým salátem.