Suroviny
- 200 g žampionů
- 2 male hrnky rýže
- 100 ml smetany na vaření
- hrst koriandrové natě
- špetka kurkumy
- pepř
- 1/4 lžičky pálivých chilli koření
- 1/4 zeleninové Maggi
- sůl
- máslo
- voda
- Parmezán nebo jiny sýr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Ryzu si na 10 minut namacame, dobre preplachneme. Dame ju do hlbsieho hrnca, zalejeme vodou tak, aby bolo asi 2 cm vody nad ryzou, osolime a prikryte dusime do makka, kym sa voda neodpari.
-
Do udusenej ryze vhodime kusok masla, nechame roztopit a ryzu premiesame, aby sa oddelila a nezostala v jednej hrci.
-
Sampinony ocistime, nakrajame na hrubsie platky a vlozime do hlbsej misky. Pridame stipku soli, mlete cierne korenie, kurkumu, chilli korenie, smotanu, trocha vody, v ktorej sme rozpustili 1/4 zeleninovej Maggi kocky, vsetko dobre premiesame a dame do panvicky dusit na 15 minut.
-
Ak treba podlievame vodou, aby nam zostala aj nejaka stava (nie vela). Primiesame nasekanu koriandrovu vnat.
-
Do pekacika dame ryzu primiesanu so sampinonmi. Piecku rozohrejeme na 200 st. a pecieme 20 minut.
-
Hotove jedlo mozeme posypat struhanym parmezanom alebo inym syrom a mozeme este dozdobit nasekanou cerstvou koriandrovou vnatou.