Pečená růžičková kapusta se salámem, brambory a cibulí

92
- reklama -

Suroviny
2 porce

250 g růžičkové kapusty
200 g brambor
160 g maďarského točeného salámu
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
granulovaný česnek

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme kapustu. Část na čtvrtiny, část na poloviny, stejně tak salám. Cibuli nakrájíme na drobno, brambory na kostičky.

  2. Dáme do pekáčku, zalijeme olivovým olejem a dochutíme: osolíme, opepříme a přidáme granulovaný česnek.

  3. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 35 minut. V polovině pečení směs promícháme.

Poznámka od kuchařky

Je to jednoduchá večeře, kdy všechny ingredience nakrájíme, smícháme, dochutíme a upečeme. Pokud neznáte maďarský točený salám, je to taková měkká verze paprikové klobásy. Můžete použít i tu klobásku nebo jenom obyčejný točený salám. V tom případě bych ještě přidal trošku slaniny a papriku. Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/pecena-ruzickova-kap…