
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 250-300 g mletého masa
- sůl
- pepř
- 1 lžička hořčice
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 100 g na tenké plátky nakrájené anglické slaniny
- 50 g tvrdého sýra (použila jsem Goudu)
- Na potření rolády:
- 2 lžíce oleje
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1/2 lžičky koření Krkovička s česnekem (nebo jiné oblíbené koření)
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve předehřejeme troubu na 250 stupňů.
-
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme hořčici a sladkou papriku. Vše dohromady propracujeme.
-
Na stůl dáme alobal a na něj vedle sebe naskládáme anglickou slaninu – viz obrázek.
-
Na slaninu upravíme mleté maso, které posypeme nastrouhaným sýrem.
-
Pomocí alobalu maso se slaninou dobře a pevně srolujeme.
-
V misce rozmícháme olej, papriku a koření. Roládu dáme na mřížku, potřeme ji olejem s kořením a pečeme za stálého potírání 20-30 minut na 220 stupňů.
-
Hotovou roládu nakrájíme na kolečka. Podáváme s bramborovou kaší, případně jen s chlebem.
Kuchařka: JanaDorazinova