
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 4 pěkná zralá pevná rajčata
- hrst bazalky
- hrst hladkolisté petrželky
- 2 rohlíky nebo 1/3 chlebíčkové veky 1-2 dny staré
- 50 g parmezánu
- 3 stroužky sekaného česneku
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
-
Omytá rajčata nakrájíme na silnější plátky. Bílé pečivo ustrouháme (strouhanka musí být vláčná, ze suché strouhanky by to nefungovalo). Bylinky a česnek nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme najemno. V misce smícháme strouhanku, bylinky, česnek a sýr.
-
Plátky rajčat osolíme a opepříme, položíme na plech a navršíme na ně ochucenou strouhanku. Přimáčkneme a pečeme v troubě vyhřáté na 180-200°C asi 15 minut. Ke konci můžete použít horkovzduch, aby se strouhanka opekla dočervena.
Podáváme s kouskem bílého pečiva a zeleninou.
Poznámka od kuchařky
S dcerou nám to stačilo jako lehká večeře 🙂
Kuchařka: zizala









