Suroviny
- 2 PL olivového oleje
- 1 pokrájená cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 PL rozmixovaných sušených rajčat
- (nebo rajčatové pasty)
- 1 KL mletého chilli
- 1/2 KL skořice
- 300 g mletého hovězího masa
- 400 g loupaných rajčat
- 100 g konzervovaných červených fazolí
- (okapaných, bez nálevu)
- voda
- Na pečení :
- 6 větších brambor na pečení ve slupce (vydrhnuté)
- olivový olej
- +
- 1 zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve upečeme brambory. Předehřejeme troubu na 220 stupňů.
Omyté brambory potřeme olivovým olejem a dáme péci na plech s pečícím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě na 220 stupňů, cca 25 minut. Pak snížíme teplotu trouby na 180 stupňů a pečeme dál, cca 60-70 minut. -
Během pečení brambory jednou otočíme. (Upečenou bramborou projede špejle-skrz naskrz).
V nádobě zahřejeme olivový olej, přidáme zesklovatět cibuli, po chvíli přidáme česnek, 3 minuty opékáme, až zesklovatí, občas zamícháme. -
Přidáme rozmixovaná sušená rajčata, mleté chilli, skořici a krátce prohřejeme. Mleté maso přidáme do nádoby ke směsi z rozmixovaných sušených rajčat, obalíme v ochucené cibuli a rozmačkáme vařečkou na kousky.
-
Přidáme loupaná rajčata a vodu. Vše dusíme pod pokličkou doměkka (cca 45 minut). Dál pak vaříme ještě odkryté do husté konzistence.
-
Do omáčky přidáme slité červené fazole a 5 minut prohříváme.
Upečené horké brambory nařízneme do kříže, v dlani rozmáčkneme a do otvoru naneseme náplň.
Podáváme se zakysanou smetanou.
Poznámka od kuchařky
Aneb pečená brambora, plněná chilli corn carne.