Pečená plněná brambora v tex-mex stylu

51
- reklama -

Suroviny

2 PL olivového oleje
1 pokrájená cibule
2 stroužky česneku
2 PL rozmixovaných sušených rajčat
(nebo rajčatové pasty)
1 KL mletého chilli
1/2 KL skořice
300 g mletého hovězího masa
400 g loupaných rajčat
100 g konzervovaných červených fazolí
(okapaných, bez nálevu)
voda
Na pečení :
6 větších brambor na pečení ve slupce (vydrhnuté)
olivový olej
+
1 zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve upečeme brambory. Předehřejeme troubu na 220 stupňů.
    Omyté brambory potřeme olivovým olejem a dáme péci na plech s pečícím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě na 220 stupňů, cca 25 minut. Pak snížíme teplotu trouby na 180 stupňů a pečeme dál, cca 60-70 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Během pečení brambory jednou otočíme. (Upečenou bramborou projede špejle-skrz naskrz).
    V nádobě zahřejeme olivový olej, přidáme zesklovatět cibuli, po chvíli přidáme česnek, 3 minuty opékáme, až zesklovatí, občas zamícháme.

  3. Přidáme rozmixovaná sušená rajčata, mleté chilli, skořici a krátce prohřejeme. Mleté maso přidáme do nádoby ke směsi z rozmixovaných sušených rajčat, obalíme v ochucené cibuli a rozmačkáme vařečkou na kousky.

  4. Přidáme loupaná rajčata a vodu. Vše dusíme pod pokličkou doměkka (cca 45 minut). Dál pak vaříme ještě odkryté do husté konzistence.

  5. Do omáčky přidáme slité červené fazole a 5 minut prohříváme.
    Upečené horké brambory nařízneme do kříže, v dlani rozmáčkneme a do otvoru naneseme náplň.
    Podáváme se zakysanou smetanou.

Poznámka od kuchařky

Aneb pečená brambora, plněná chilli corn carne.