Pečená medová stehýnka

62
- reklama -

Suroviny

6 kusů kuřecích stehýnek
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce medu
1 lžička chilli omáčky
kůra z jednoho citrónu
čerstvý zázvor
mrkev
česnek

Postup přípravy receptu

  1. V menším hrnci smícháme všechny suroviny na marinádu – sójovou omáčku, rajský protlak a med.

  2. Dále přidáme citrónovou kůru a směs přivedeme k varu, na mírném plameni vaříme cca 3 minuty, dokud hmota lehce nezhoustne, pak ji dáme stranou a necháme mírně vychladnout.

  3. Kuřecí stehýnka vložíme do pánve k mírně vychladlé marinádě a důkladně promícháme. V marinádě ponecháme cca 30 minut.

  4. Marinované maso vložíme do zapékací misky, přidáme pokrájenou mrkev, česnek a cibuli a vložíme do trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 50 minut.

  5. Jako přílohu můžeme zvolit rozpečenou bagetu, jasmínovou rýži, či opékané brambory.

Poznámka od kuchařky

Doporučujeme k receptu použít med z českých polí a luk. http://www.medokomerc.cz.