
- reklama -
Suroviny
- 6 kusů kuřecích stehýnek
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce medu
- 1 lžička chilli omáčky
- kůra z jednoho citrónu
- čerstvý zázvor
- mrkev
- česnek
Postup přípravy receptu
-
V menším hrnci smícháme všechny suroviny na marinádu – sójovou omáčku, rajský protlak a med.
-
Dále přidáme citrónovou kůru a směs přivedeme k varu, na mírném plameni vaříme cca 3 minuty, dokud hmota lehce nezhoustne, pak ji dáme stranou a necháme mírně vychladnout.
-
Kuřecí stehýnka vložíme do pánve k mírně vychladlé marinádě a důkladně promícháme. V marinádě ponecháme cca 30 minut.
-
Marinované maso vložíme do zapékací misky, přidáme pokrájenou mrkev, česnek a cibuli a vložíme do trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 50 minut.
-
Jako přílohu můžeme zvolit rozpečenou bagetu, jasmínovou rýži, či opékané brambory.
Poznámka od kuchařky
Doporučujeme k receptu použít med z českých polí a luk. http://www.medokomerc.cz.
Kuchař: medokomerc