Pečená máslová křidélka s česnekem

57
- reklama -

Suroviny

10 kuřecích křidélek
1 lžíce másla
2-3 utřené stroužky česneku
1 lžíce nasekané petrželky
1/2 lžičky uzené papriky
1 lžička sezamu
sůl
trochu oleje na plech
Trojobal:
hladká mouka
vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka rozsekneme v kloubu a odsekneme špičky. Ty schováme do vývaru. Kousky křidélek osolíme a obalíme v trojobalu.


    Zobrazit celý recept

  2. Pokládáme je na plech s pečícím papírem potřeným olejem. Pečeme nepřikryté na 200 st.

  3. Mezitím necháme rozpustit máslo. Když máslo začne vonět, přidáme česnek, papriku, petržel, sezam a odstavíme. Když začnou křidélka zlátnout, potřeme je máslem pomocí mašlovačky.

  4. Vrátíme do trouby a dopečeme dozlatova a do křupava. Pokud zbude máslo, můžeme je otočit, potřít z druhé strany a dopéct. Podáváme horké, ale i zchladlé zachovají křupavost.