- reklama -
Suroviny
- 10 kuřecích křidélek
- 1 lžíce másla
- 2-3 utřené stroužky česneku
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1 lžička sezamu
- sůl
- trochu oleje na plech
- Trojobal:
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Křidélka rozsekneme v kloubu a odsekneme špičky. Ty schováme do vývaru. Kousky křidélek osolíme a obalíme v trojobalu.
-
Pokládáme je na plech s pečícím papírem potřeným olejem. Pečeme nepřikryté na 200 st.
-
Mezitím necháme rozpustit máslo. Když máslo začne vonět, přidáme česnek, papriku, petržel, sezam a odstavíme. Když začnou křidélka zlátnout, potřeme je máslem pomocí mašlovačky.
-
Vrátíme do trouby a dopečeme dozlatova a do křupava. Pokud zbude máslo, můžeme je otočit, potřít z druhé strany a dopéct. Podáváme horké, ale i zchladlé zachovají křupavost.
Kuchařka: mika59