Pečená máslová dýně s česnekovým dipem

38
- reklama -

Suroviny

1 máslová dýně – střední velikost
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl
chilli papričky
DIP: zakysaná smetana smíchaná se solí dle chuti a česnekem, můžeme do dipu přidat nakrájenou pažitku

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na širší proužky.


    Zobrazit celý recept

  2. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na širší proužky. Česnek pokrájíme na jemné plátky a posypeme jimi dýni, kterou jsme vložily na hlubší plech.

  3. Vše osolíme, zakápneme olivovým olejem a posypeme sekanými chilli papričkami. Pečeme v trouby na 160 stupńů zhruba 35 minut.

  4. Po upečení dýni namáčíme v česnekovém dipu.

Poznámka od kuchařky

Všechny dýně by se měly oloupat a poté upravovat…..jediná dýně Hokkaido se může upravovat i se slupkou, která tepelným zpracováním změkne.