- reklama -
Suroviny
- 1 máslová dýně – střední velikost
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- sůl
- chilli papričky
- DIP: zakysaná smetana smíchaná se solí dle chuti a česnekem, můžeme do dipu přidat nakrájenou pažitku
Postup přípravy receptu
-
Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na širší proužky.
-
Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na širší proužky. Česnek pokrájíme na jemné plátky a posypeme jimi dýni, kterou jsme vložily na hlubší plech.
-
Vše osolíme, zakápneme olivovým olejem a posypeme sekanými chilli papričkami. Pečeme v trouby na 160 stupńů zhruba 35 minut.
-
Po upečení dýni namáčíme v česnekovém dipu.
Poznámka od kuchařky
Všechny dýně by se měly oloupat a poté upravovat…..jediná dýně Hokkaido se může upravovat i se slupkou, která tepelným zpracováním změkne.
Kuchařka: hanahcotton