Pečená makrela se zeleninou

55
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 makrely – očištěné, naporcované, bez hlavy a ocasu
2 rajčata nakrájená na kolečka
1 paprika nakrájená na kousky či proužky
1 cibule nakrájená na půlkolečka
4 špetky sušené bazalky
2 PL oleje
3 PL másla
2 PL vody
sůl a mletý pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče dáme vodu, olej a položíme makrely.


    Zobrazit celý recept

  2. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku. Střídavě prokládáme zeleninou, na kterou položíme kousky másla.

  3. Přikryjeme alobalem či pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut při 185 °C.

  4. Příloha:chléb, vařený brambor apod.

  5. Na závěr možno pokapat citronem.

Poznámka od kuchařky

Na rybu nikdy nedávám mnoho druhů koření – přebije to chutě ryby.