
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 balení zmrazených makrel
- 2 kus Tomatové marinády s česnekem (od Avokáda)
- 1 kus koření Grilované ryby s citrónem (od Vitany)
Postup přípravy receptu
-
Makrely rozmrazíme, odřízneme jim hlavy a pořádně propláchneme studenou vodou.
-
V nádobě, kde se budou ryby marinovat smícháme všechny sáčky s kořením, dobře promícháme a vložíme do ní příčně nakrojené makrely.
-
Marinádu pečlivě vetřeme i do zářezů, aby se dostala i dovnitř ryb a necháme přes noc v lednici odležet.
-
Pečeme v troubě na pečícím papíru asi na 180°C. Prvních 30 minut pečeme zakryté alobalem, nakonec jej sundáme a dopečeme odkryté.
Poznámka od kuchařky
Podáváme se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.
Lze připravit i na grilu.
Kuchařka: dzungila