
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 4 kuřecí stehna – může být jiná část kuřete
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 hrsti sušených hub – namočíme do vody
- 6-8 bobkových listů
- 1 lžíce sádla – nebo oleje
- hrst pažitky
- větvička libečku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve do mističky namočíme houby, osolíme stehna, pekáček vytřeme sádlem, dno posypeme na menší kousky nakrájenou cibulí, česnekem nakrájeným na plátky a dáme houby i s vodou ve které se namáčely. Ještě přidáme libeček, bobkové listy a trochu prosolíme.
-
Pak už jen naskládáme stehna a dáme přikryté péct. Asi po 40 minutách podlijeme vodou s instantní jíškou, abychom měli dost šťávy a do hodiny dopečeme odkryté. Hotové pak posypeme pažitkou.
-
Můžeme dolít jen samotnou vodou, kdo nemá rád šťávy hustší.
Poznámka od kuchařky
Bobkový list je dobré koření nejen k divočině, ale zvedne chuť i pečenému kuřátku. Spolu s houbami vytvoří báječnou chuť.
Kuchařka: Bibinka