Pečená kuřecí stehna s uzenou chutí a vůní s omáčkou „BALTI“

64
- reklama -

Suroviny

4 kuřecí stehna
Na marinádu :
uzená paprika – množství podle každého
olivový olej
1, 5 PL omáčky „BALTI“
(středně pálivá rajčatová kari omáčka s červenou paprikou, zázvorem, česnekem a kořením)
1/2 pokrájeného pórku
voda (nebo vývar)
150 g uzené slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Stehna omyjeme, osušíme, potřeme uzenou paprikou s olejem a omáčkou „BALTI“. Vložíme do mísy.

  2. Druhý den naložená stehna i s marinádou vložíme do pekáčku a hustě posypeme pokrájeným pórkem a slaninou. Podlijeme vodou (nebo vývarem), přikryjeme víkem z pekáčku a pečeme v rozehřáté troubě doměkka. Když jsou stehna téměř měkká, odstraníme poklici z pekáčku, promícháme a pečeme dál dozlatova. Podáváme s bramborovými noky.

Poznámka od kuchařky

Omáčka Balti je opravdu výborná – stačí 1- 2 lžíce. (viz obrázek)