Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 1 palice uzeného česneku
- sůl
- pepř
- celý kmín
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- saturejka
- voda
- Na rukolový olej:
- 1 velká hrst jemně nasekané rukoly
- 2 polévkové lžíce vymačkané citronové šťávy
- 50 ml olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů, palice uzeného česneku rozpůlíme, pokapeme trochou oleje, posypeme solí a pepřem.
-
Kuchyňsky upravená kuřecí stehna potřeme zbylým olejem, osolíme, opepříme, posypeme saturejkou a položíme na plech na rozpůlené palice uzeného česneku a pečeme doměkka. Během pečení podlijeme trochou vody.
-
Když jsou stehna napůl propečená, dáme palice česneku k okraji plechu a pečeme dál, dokud nejsou stehna upečená dozlatova.
-
Mezitím si přípravíme rukolový olej. Všechny potřebné ingredience smícháme.
-
Po upečení kuřecí stehna potřeme rukolovým olejem a podáváme s restovanými gnocchi.
Poznámka od kuchařky
Restované gnocchi :
Gnocchi uvaříme podle návodu, ale vaříme jen cca 1 minutu. Přecedíme, necháme okapat, orestujeme na pánvi na oleji dozlatova, osolíme ( můžeme přidat orestovat i pórek nebo cibulku ). Odsajeme kuchyňskou utěrkou tuk a podáváme s masem.