Pečená kuřecí stehna na zelí s bramborem

74
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 ks kuřecích stehen
150 g kysaného zelí /pasterizované/
1 cibule
10 dkg slaniny
8 ks brambor
cukr, kmín
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. V malém pekáčku rozložíme vrstvu zelí, kterou posypeme lehce cukrem a kmínem. Nakrájíme cibuli na větší kusy, slaninu na kostičky a rozprostřeme na zelí.

  2. Stehna opláchneme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a položíme na zelí do pekáčku.
    Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, dáme do pekáčku a osolíme. Dle chuti můžete dát slaninu i na kuře a brambory (špek se rozpustí a brambory s kuřetem lehce omastí). Jako poslední bod podlijeme kuře malinko vodou (cca 1 cm).

  3. Pekáček přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 stupňů cca hodinu a čtvrt (záleží na vel. stehen). Poté teplotu snížíme na 180 stupňů, sejmeme poklici či alobal a necháme dopéct zbylých 30 minut, aby se udělala na kuřeti křupavá kůže.

Poznámka od kuchařky

Nemusíte se bát, že brambory budou rozvařené – jelikož je zelí kyselé, brambory se dělají déle. Přeji dobrou chuť.