
Suroviny
2 porce
- 2 ks kuřecích stehen
- 150 g kysaného zelí /pasterizované/
- 1 cibule
- 10 dkg slaniny
- 8 ks brambor
- cukr, kmín
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
-
V malém pekáčku rozložíme vrstvu zelí, kterou posypeme lehce cukrem a kmínem. Nakrájíme cibuli na větší kusy, slaninu na kostičky a rozprostřeme na zelí.
-
Stehna opláchneme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a položíme na zelí do pekáčku.
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, dáme do pekáčku a osolíme. Dle chuti můžete dát slaninu i na kuře a brambory (špek se rozpustí a brambory s kuřetem lehce omastí). Jako poslední bod podlijeme kuře malinko vodou (cca 1 cm). -
Pekáček přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 stupňů cca hodinu a čtvrt (záleží na vel. stehen). Poté teplotu snížíme na 180 stupňů, sejmeme poklici či alobal a necháme dopéct zbylých 30 minut, aby se udělala na kuřeti křupavá kůže.
Poznámka od kuchařky
Nemusíte se bát, že brambory budou rozvařené – jelikož je zelí kyselé, brambory se dělají déle. Přeji dobrou chuť.