
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna(njelépe s kůží)
- Na marinádu:
- – 100ml červeného vína
- – 100ml medu
- – 1 lžička chilli
- – 1 lžička mletého hořčičného semínka
- Na rýži:
- – 2 sáčky rýže
- – 2 vejce
- – 2 jarní cibulky
- – olej
- – 1 lžička soli
- – kukuřice
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na marinádu smícháme a v hrnci mírně prohřejeme, aby se med roztekl a necháme vychladnout. Troubu si předehřejeme na 160°C.
-
Kuřecí stehna omyjeme (popř. vykostíme), vložíme do pekáčku a polijeme vychladlou marinádou a pečeme v troubě asi 30 minut (možná i méně, aby se nám maso nevysušilo).
-
Během pečení kuře potíráme marinádou a na závěr pečení dopečeme kůžičku na grilu.
-
Uvařenou rýži hodíme na rozpálenou pánev s olejem a lehce orestujeme. V misce si rozšleháme vejce se solí a pomalu přilíváme do rýže a stále mícháme, aby nám vejce nezhrudkovalo a nakonec přisypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a kukuřici.
Poznámka od kuchařky
můžete použít i celé kuře, či jiné části…
Kuchařka: Kattes