Pečená kuřecí stehna na víně se smaženou rýží

68
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí stehna(njelépe s kůží)
Na marinádu:
– 100ml červeného vína
– 100ml medu
– 1 lžička chilli
– 1 lžička mletého hořčičného semínka
Na rýži:
– 2 sáčky rýže
– 2 vejce
– 2 jarní cibulky
– olej
– 1 lžička soli
– kukuřice

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marinádu smícháme a v hrnci mírně prohřejeme, aby se med roztekl a necháme vychladnout. Troubu si předehřejeme na 160°C.

  2. Kuřecí stehna omyjeme (popř. vykostíme), vložíme do pekáčku a polijeme vychladlou marinádou a pečeme v troubě asi 30 minut (možná i méně, aby se nám maso nevysušilo).

  3. Během pečení kuře potíráme marinádou a na závěr pečení dopečeme kůžičku na grilu.

  4. Uvařenou rýži hodíme na rozpálenou pánev s olejem a lehce orestujeme. V misce si rozšleháme vejce se solí a pomalu přilíváme do rýže a stále mícháme, aby nám vejce nezhrudkovalo a nakonec přisypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a kukuřici.

Poznámka od kuchařky

můžete použít i celé kuře, či jiné části…