
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 kuřecí stehna
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce červeného vína
- sůl
- pepř
- oregano
- menší hrst loupaných mandlí
- 2 lžíce oleje
- cukr
- hořčice dijonská
Postup přípravy receptu
-
Do zapékací misky s víkem vlijte loupaná rajčata a nožem je pokrájejte na menší kousky. Osolte, opepřete, posypte oreganem, přilijte víno a olej (pokud máte raději sladké omáčky, posypte rajčata lžící cukru).
-
Omytá a osušená stehna osolte, potřete hořčicí a vložte do misky. Maso posypte trochou oregana a poklaďte je plátky česneku. Zasypte pokrájenými mandlemi a přiklopte víkem. Pečte na 210°C asi hodinu. Před koncem pečení, odklopte víko a opékejte na barvu.
-
Podávejte s bramborovou kaší, kterou zaděláte místo mléka smetanou. Ta doladí nakyslou chuť omáčky. Příloha je salát.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne