Suroviny
6. až 8.
- jedna větší cibule
- troška oleje
- půl kostky másla
- brambory
- 6 až 8 kuřecích stehen
- sůl
- kari koření
- koření na kuře (na drůbež) a na pečené brambory (není podmínkou)
Postup přípravy receptu
-
Dno pekáče polijeme troškou oleje a naskládáme na něj nakrájená půlkolečka cibule. Pak různě pokládáme opět na půlkolečka nakrájené brambory cca 0,5 cm silné (brambory můžeme posypat kořením na pečené brambory – pokud jej máme, ale není to podmínkou). Brambory trošku osolíme a na ně pak položíme osolená kuřecí stehna, jemně posypaná kari kořením. Na tato stehna pak dáme 5 nebo 6 plátků másla také asi 0,5 cm silné a podlijeme troškou vody. Přiklopíme a dáme péct.
-
Pečeme něco málo přes hodinu na 180 °C, po hodině odklopíme pekáček a pečeme max. dalších půl hodinky na cca 210°C – kvůli kůrce. Kuřecí stehna poléváme výpekem (šťávou) a kari koření nám začne při pečení krásně vonět .
-
Po upečení servírujeme jednotlivá stehna spolu s upečeným bramborem a poléváme šťávou z pekáčku .