Suroviny
- 4 velká kuřecí stehna
- 1000 g bůčku
- hrubá sůl
- drcený barevný pepř
- 200 ml piva
- vývar
- 2 PL medu
- uzená paprika
- olej
- 3 pokrájené cibule
- med
- celý kmín
- pepř
- vývar
Postup přípravy receptu
-
Omytá a osušená stehna i bůček posypeme hrubou solí, drceným barevným pepřem, poprášíme uzenou paprikou a zakápneme směsí z oleje, piva a medu. Takto necháme naložené v nádobě přes noc. Dáme do chladu.
-
Druhý den přendáme naložený bůček do pekáčku i s marinádou. Maso posypeme hustě pokrájenou cibulí, kmínem, podlijeme ještě trochou pivem, vývarem a pečeme v rozehřáté troubě, přikryté pekáčkem, cca 30 minut.
-
Po této době odklopíme horní pekáček, přidáme k bůčku ( bůček jsme na povrchu kůže nařezali na kostičky, aby pak kůžička krásně křupala) i naložená kuřecí stehna, podlijeme výpekem a pečeme dál dozlatova. Bůček nakrájíme na kostky a obě masa podáváme s knedlíkem a červeným zelím s jablky.
Poznámka od kuchařky
Pečeme rádi vše v jednom pekáčku. Díky bůčku a naložení je maso krásně křehké.