Pečená kuřecí stehna a bůček na pivě, medu a barevném pepři (2v1)

54
- reklama -

Suroviny

4 velká kuřecí stehna
1000 g bůčku
hrubá sůl
drcený barevný pepř
200 ml piva
vývar
2 PL medu
uzená paprika
olej
3 pokrájené cibule
med
celý kmín
pepř
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Omytá a osušená stehna i bůček posypeme hrubou solí, drceným barevným pepřem, poprášíme uzenou paprikou a zakápneme směsí z oleje, piva a medu. Takto necháme naložené v nádobě přes noc. Dáme do chladu.


    Zobrazit celý recept

  2. Druhý den přendáme naložený bůček do pekáčku i s marinádou. Maso posypeme hustě pokrájenou cibulí, kmínem, podlijeme ještě trochou pivem, vývarem a pečeme v rozehřáté troubě, přikryté pekáčkem, cca 30 minut.

  3. Po této době odklopíme horní pekáček, přidáme k bůčku ( bůček jsme na povrchu kůže nařezali na kostičky, aby pak kůžička krásně křupala) i naložená kuřecí stehna, podlijeme výpekem a pečeme dál dozlatova. Bůček nakrájíme na kostky a obě masa podáváme s knedlíkem a červeným zelím s jablky.

Poznámka od kuchařky

Pečeme rádi vše v jednom pekáčku. Díky bůčku a naložení je maso krásně křehké.