- reklama -
Suroviny
4 porce
- – 2 malé cibule
- – 2 lžíce oleje
- – 1 lžičku kurkumy
- – 1 lžičku mletého kmínu
- – 1 lžičku kari
- – kousek skořicové kůry
- – 250 g dlouhozrnné rýže
- – 3 hřebíčky
- – 500 ml zeleninového vývaru
- – 50 g mandlových lupínků
- – 4 řízky z kuřecích prsou
- – 2 lžíce másla
- – Sůl
- – mletý černý pepř
- – nasekanou petržel
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistěte a nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte olej a krátce na něm zpěňte cibuli s kořením.
-
Přidejte rýži, hřebíčky a osmažte, dokud cibule nezesklovatí.
-
Přilijte horký vývar a na mírném ohni duste 20 minut. Nakonec z rýže odstraňte hřebíčky. Mandlové lupínky nasucho opečte na pánvi a přidejte k rýži.
-
Kuřecí prsa osolte a opepřete.
-
Na pánvi, která se hodí i na zapékání, je na másle prudce z jedné strany osmažte, obraťte a dejte zapéct do trouby vyhřáté na 180°C přibližně 15 minut.
Kuřecí prsa podávejte s mandlovou rýži, posypaná nasekanou petrželovou natí.
Kuchařka: SKADINKA