
Suroviny
- kuřecí prsa
- cuketa
- rajče
- česnek
- klas kukuřice
- hrnek bulguru
- citrón
- sůl
- čerstvě mletý pepř,
- lžička oregána
- olivový olej a máslo
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
-
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a rozkrojíme na plátek. Osolíme, opepříme, posypeme oregánem a zakápneme šťávou z citronu.
-
Na plech dáme pečící papír a na jednu půlku dáme alobal, na který položíme kuřecí prsa. Okraje alobalu mírně zvedneme, aby nám šťáva nevytékala na celý plech. Pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 8 minut.
-
Cuketu nakrájíme na plátky, rajčata na měsíčky, předvařenou kukuřici na kolečka a česnek necháme vcelku. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme.
-
Kuřecí prsa po 8 minutách vyndáme a na druhou půlku plechu položíme alobal, kde vyskládáme zeleninu a pečeme další 8-10 minut. Poté dáme na kuřecí plátky a zeleninu trochu másla, zapneme gril a necháme zhruba 1,5 minuty grilovat.
-
V průběhu pečení připravíme bulgur. Do hrnce dáme 1 hrnek bulguru a 2 hrnky vody. Lehce osolíme a přidáme lžičku olivového oleje. Bulgur přivedeme k varu, povaříme necelou minutu a odstavíme. Necháme pod poklicí dojít zhruba 15-20 minut.
-
Kuřecí prsa na talíři polijeme vypečenou šťávou.









