
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 1 kg krůtích prsou
- 1 cibule
- 750 g mražené kukuřice
- 1 malá smetana na vaření 12%
- 125 g másla
- koření krůtí pečeně (Kotányi)
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prso, převážeme nití, aby si udrželo tvar. rošce oleje rozmícháme koření „Krůtí pečeně“ a maso tím bohatě potřeme. Dáme uležet do lednice minimálně na 2 hodiny.
-
Poté si nachystáme pekáč a vložíme do něj naložená krůtí prsa, která podlijeme trochou vody. Dáme péct do trouby na střední teplotu. Po 45 minutách pečení je maso upečeno.
-
V hrnci si na rozpuštěné půlce másla zlehka orestujeme na velmi jemno nakrájenou cibuli. Přidáme rozmrazená kukuřičná zrna a podlijeme cca 2 dcl horké vody.
-
Provaříme asi 20 minut, čímž se nám zredukuje obsah vody na minimum a poté vlijeme smetanu a provaříme. Dochutíme solí, případně cukrem a již nezahušťujeme. Podáváme dle chuti s rýží, bramborem.
Kuchař: Colombo65