
- reklama -
Suroviny
- asi 1,3 kg krkovičky
- hrst sušených hub
- 2 stroužky česneku
- drcený kmín
- mletý pepř
- sůl
- sádlo na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Pekáček dobře vymažeme sádlem a vyložíme silnějšími plátky osolené a opepřené krkovičky. Posypeme drceným kmínem a dáme péct na 170-180°C.
-
V hrnečku vody namočíme sušené houby, asi 10 minut je pak povaříme, smícháme s rozetřeným česnekem a vše nalijeme mezi předpečené plátky masa.
-
Dopečeme při trochu vyšší teplotě do zčervenání masa. (Pokud je třeba, dolijeme při pečení trochu vody, ale maso by na rozdíl od hub nemělo být ponořené.)
Podáváme s brambory, mačkanými s kouskem másla.
Kuchařka: cathleen