Pečená krkovička se smetanovým křenem

52
- reklama -

Suroviny

2 hrubší plátky plátky krkovičky
1 cibule
lžíce oleje
—–
lžíce zakysané smetany
lžíce hořčice
2 lžíce jemně strouhaného křenu
špetka mleté papriky
stroužek utřeného česneku
sůl
celý barevný pepř
lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme a osolíme. Potřeme olejem a z jedné strany vtlačíme pár kuliček pepře. Necháme chvíli uležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím smícháme smetanu s křenem, hořčicí, paprikou a česnekem. Rozehřejeme pánvičku a maso na sucho zprudka opečeme z obou stran.

  3. Do pekáčku nakrájíme cibuli na kolečka. Přidáme sádlo, opečené maso a na každý plátek navršíme smetanu. Přikryjeme a pečeme 30 minut.

  4. Po té maso obrátíme , aby se smetana dostala do výpeku a pečeme cca 15 minut do měkka. Průběžné poléváme výpekem. Jestli zbude nějaká smetana přidáme ji před koncem pečení k masu. Bude z toho dobrá šťáva.