- reklama -
Suroviny
- 2 hrubší plátky plátky krkovičky
- 1 cibule
- lžíce oleje
- —–
- lžíce zakysané smetany
- lžíce hořčice
- 2 lžíce jemně strouhaného křenu
- špetka mleté papriky
- stroužek utřeného česneku
- sůl
- celý barevný pepř
- lžíce sádla
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme a osolíme. Potřeme olejem a z jedné strany vtlačíme pár kuliček pepře. Necháme chvíli uležet.
-
Mezitím smícháme smetanu s křenem, hořčicí, paprikou a česnekem. Rozehřejeme pánvičku a maso na sucho zprudka opečeme z obou stran.
-
Do pekáčku nakrájíme cibuli na kolečka. Přidáme sádlo, opečené maso a na každý plátek navršíme smetanu. Přikryjeme a pečeme 30 minut.
-
Po té maso obrátíme , aby se smetana dostala do výpeku a pečeme cca 15 minut do měkka. Průběžné poléváme výpekem. Jestli zbude nějaká smetana přidáme ji před koncem pečení k masu. Bude z toho dobrá šťáva.
Kuchařka: mika59