Pečená krkovička

182
- reklama -

Suroviny

vepřová krkovice s kostí vcelku
cibule
česnek
kmín
pepř
sůl
sádlo
krapet oleje

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku osolíme, opepříme a potřeme olejem. Do pekáče dáme sádlo, cibuli nakrájenou na céčka, česnek na plátky, vložíme krkovičku, okmínujeme, posypeme cibuli, česnekem, podlijeme cca 1 dcl vody, přikryjeme víkem a vložíme do trouby, rozpálené na 250°C.

  2. Po půlhodině přiměřeně podlijeme horkou vodou a krkovičku polijeme výpekem. Dáme zpět do trouby, teplotu snížíme na 200°C a za občasného podlévání a polévání výpekem pečeme další 1 až 1,5 hodiny (podle velikosti a kvality masa).

Poznámka od kuchařky

Překvapilo mě, že takový klasický recept české kuchyně na topreceptech ještě není.

A co se týká příloh, v sobotu jednoznačně zvítězil kočičák, dnes byla krkovička s bramborem a hlávkovým zelím. Jako další kombinace se nabízí knedlík a kyselé zelí, zkrátka každému podle jeho gusta.