
- reklama -
Suroviny
            5-6 porcí
							
    
- 2200-2400 g kachna
- 2 sklenice (po 680 g)zelí červeného sladkokyselého
- kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
- 
Omytou a osušenou kachnu důkladně posypeme solí a kmínem a to i zevnitř. 
- 
Položíme do pekáče, nepodléváme a přikrytou pečeme na 120 st.2 hodiny. 
- 
Po té vytáhneme a většinu vypečeného sádla slijeme. Ze zelí slijeme vodu a naplníme kachnu co se do ní vleze. Zbytek rozdělíme kolem kachny. Přikryjeme pekáč, troubu zesílíme na 180 st. a pečeme další asi 1,5-2 hod. Kachnu občas polijeme slitým sádlem. 
- 
15 minut před koncem pečení kachnu odkryjeme a dopečeme do krásné zlaté barvy. Zelí má výbornou chuť a vůbec nevadí, že není zahuštěné. 
- 
Podáváme s knedlíkem. 
            Kuchařka: mika59
        
