![Pečená kachna od Danculky_5ffaec14a3eb3.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/pecena-kachna-od-danculky_5ffaec1493c01.jpeg)
- reklama -
Suroviny
15 porcí
- kachna
- 1,5 kg vepřové plece
- 3-4 rohlíky
- 1 dcl mléka
- 30 g petrželky
- 5 vajec
- sůl
- pepř
- 1/2 čajové lžičky muškátového květu
- 1/2 čajové lžičky Vegety
- ostatní koření podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Kachnu zbavíme trupu cez zadný otvor, dobrým skalpelom.
-
Pri krku otvor zašijeme a kachnu nasolíme zvnútra aj z vonku. Zostanú na nej 4 kosti, 2 na krídlach a 2 na stehnách.
-
Urobíme plnku, bravčové mäsko nakrájame na väčšie kocky, pokrájané rohlíky navlhčíme mliekom pridáme k mäsku, potom dáme vajíčka a ostatné koreniny vegetu, muš. kvet, soľ, korenie podľa chuti, nakoniec petrželku a dobre premiešame.
-
Kachnu naplníme a otvor zašijeme, upravíme na pekáčí a podlejeme 1 dl vody a pečieme 1 hod z vrchu a 1 hod zo spodu, podávame s červenou repou a zemiakmi.
Kuchařka: Danculka