Pečená kachna

84
- reklama -

Suroviny

1 kachna
2 cibule
800 g brambor
3 vejce
výpek (z kachny)
olej
sůl
1 KL mletého pepře
1 PL mleté papriky
4 stroužky česneku
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Kačku potrieme pred pečením pastou z 3 strúčikov cesnaku, solí, papriky a čierneho korenia.

  2. Zemiaky na jemno nastrúhame, cibuľu nakrájame na drobno, opražíme na oleji, pridáme na kostičky nakrájané pečienky, zemiaky a niekoľko minút za stálého miešania pražíme.

  3. Necháme vychladnút, pridáme vajce, prelisovaný strúčik cesnaku, soľ, piper, majoránku a dobre prepracujeme.

  4. Náplňou naplníme kačku, zašijeme, vložíme do pekáča, podlejeme 1/2 dl vody a prikrytú pečieme 2-3 hodiny. Behom pečenia polievame vypečeným tukom.

  5. Mäkkú kačku odkryjeme, prepícháme vidličkou, vypečenou šťavou polejeme a necháme dopiecť do chrumkava.