
- reklama -
Suroviny
- 1 kachna
- 2 cibule
- 800 g brambor
- 3 vejce
- výpek (z kachny)
- olej
- sůl
- 1 KL mletého pepře
- 1 PL mleté papriky
- 4 stroužky česneku
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Kačku potrieme pred pečením pastou z 3 strúčikov cesnaku, solí, papriky a čierneho korenia.
-
Zemiaky na jemno nastrúhame, cibuľu nakrájame na drobno, opražíme na oleji, pridáme na kostičky nakrájané pečienky, zemiaky a niekoľko minút za stálého miešania pražíme.
-
Necháme vychladnút, pridáme vajce, prelisovaný strúčik cesnaku, soľ, piper, majoránku a dobre prepracujeme.
-
Náplňou naplníme kačku, zašijeme, vložíme do pekáča, podlejeme 1/2 dl vody a prikrytú pečieme 2-3 hodiny. Behom pečenia polievame vypečeným tukom.
-
Mäkkú kačku odkryjeme, prepícháme vidličkou, vypečenou šťavou polejeme a necháme dopiecť do chrumkava.
Kuchařka: tejaja