- reklama -
Suroviny
- 1 kg jelení kýty nebo plecka
- 10 dkg slaniny
- 8 dkg másla
- sůl
- 2 středně velké cibule
- 3 kostky cukru
- 4 hřebíčky
- 8 kuliček pepře
- malá kávová lžička čerstvého zázvoru
- 2 bobkové listy
- citrónová kůra
- citrónová šťáva
- 1/2 lžíce octa
Postup přípravy receptu
-
Maso vykostíme, prošpikujeme slaninou, potřeme rozpuštěným máslem a na 2 dny uložíme do lednice.
-
Do kastrolu dáme máslo, na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, hřebíček, zázvor, pepř, cukr a podusíme do zhnědnutí.
-
Na to vložíme maso, osolíme, přidáme bobkový list, citrónovou kůru, šťávu ze čtvrtky citrónu, ocet a dusíme doměkka. podle potřeby podléváme.
-
Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zahustíme moukou.
-
Necháme přejít varem. Podle chuti můžeme přidat ještě citrónovou kůru, šťávu.
-
Maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do omáčky, aby se do masa nasákla.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu podáváme knedlíky.
Kuchařka: lenka-m